PEN zoekt …

PEN Vlaanderen is op zoek naar een zelfstandige medewerker (m/v/x) voor communicatie & administratie. Het gaat om een freelance overeenkomst voor ca. 8 uur per week.

Wat doet PEN Vlaanderen?

PEN is een organisatie die zich wereldwijd inzet voor vrije meningsuiting, vrede en internationale verstandhouding. PEN komt op voor auteurs en journalisten die bedreigd, vervolgd, opgesloten of berecht worden omwille van wat ze schreven. PEN pleit voor internationale samenwerking tussen auteurs en journalisten en gelooft in literatuur als intercultureel bindmiddel.

Vacature zelfstandige medewerker (m/v/x) voor communicatie & administratie

Taken en verantwoordelijkheden op vlak van communicatie:

  • PEN-website up-to-date houden, Facebook opvolgen en nieuwsbrieven samenstellen aan de hand van aangeleverde content, persberichten opstellen en verspreiden, opvolgen van perscontacten.

Taken en verantwoordelijkheden op vlak van administratie:

  • Ondersteuning secretariaat op het vlak van ledenadministratie, vzw-werking, facturatie, bijhouden van boekhoudgegevens en de organisatie van de PEN-podia

Bij al deze taken is het belangrijk dat je inhoudelijk mee bent met de werking en de doelstellingen van PEN.

Vereisten:

  • Je hebt professionele ervaring
  • Je spreekt en schrijft vlot in het Nederlands en past je boodschap gemakkelijk aan afhankelijk van je doelpubliek
  • Je hebt aandacht voor detail
  • Je kan overweg met de meest courante software m.b.t. office, websites en sociale media
  • Je bent in staat om zowel autonoom als in teamverband te werken
  • Je bent proactief en flexibel ingesteld en deadlines vormen voor jou geen uitdaging

Selectieproces
Stuur een recent CV en een motivatiebrief naar info@penvlaanderen.be voor 15/07/2021. Licht in de motivatiebrief toe waarom je interesse hebt in de opdracht en waarom je denkt dat je de persoon bent die wij zoeken.

Kandidaten die ons kunnen overtuigen, worden uitgenodigd om deel te nemen aan een schriftelijke proef die thuis kan worden uitgevoerd. Indien die proef succesvol wordt afgerond, volgt een gesprek.

PEN discrimineert niet op grond van (sociale) afkomst, burgerlijke staat, fysieke of genetische kenmerken, geboorte, geloof en levensbeschouwing, geslacht, gezondheidstoestand, handicap, huidskleur, leeftijd, nationale of etnische afstamming, nationaliteit, politieke overtuiging, seksuele oriëntatie, taal, vermogen, zogenaamd ras, of syndicale overtuiging.