Shahryar Pouyenrad te gast op Tussen de letters

Op 26 oktober organiseert boekhandel Het voorwoord in Heist-op-den Berg opnieuw een boeiende avond met literatuur in de hoofdrol. PEN Vlaanderen presenteert Shahryar Pouyanrad uit Iran.

Shahryar Pouyanrad woont sinds enige tijd in ons land. Hij is een Koerd die opgroeide in Iran en op jonge leeftijd al gedichten en verhalen schreef. Pas zes jaar oud was hij toen zijn land in een revolutie terechtkwam — Ayatollah Khomeini kwam aan de macht en Iran werd een islamitische dictatuur.

Als tiener raakte Pouyanrad geboeid door boeken en schreef hij zijn eerste verhalen. Daarna groeide zijn belangstelling voor poëzie. Als universitair werkte Pouyanrad voor een bedrijf in de sector van hydrologie maar omwille van de ideologische druk nam hij ontslag.

Zwaar gewond na een aanslag, vluchtte hij naar België. Hij raakte bevriend met Louisa Heine die zijn gedichten hertaalde en hem stapje voor stapje op weg hielp in België. Op Tussen de letters zal hij enkele gedichten brengen in de oorspronkelijke taal, daarna hoor je de vertaling.

Deze editie van Tussen de letters wordt ingezet met de Minneliederen van Hendrik van Veldeke. Het boek dat centraal staat is De grote angst in de bergen van Charles Ferdinand Ramuz. Centrale gast is Elvis Peeters.

26 oktober, 20u, CC Zwaneberg
Tickets: klik hier.