Free the Word!

PEN Vlaanderen laat gevangen schrijvers spreken

Free The Word! is een oproep om te blijven vechten voor vrije meningsuiting. Een kans om nieuwe auteurs en hun verhalen te ontdekken. En bovenal is het een uitnodiging om je solidair te tonen met vervolgde auteurs, overal ter wereld.

Free The Word! 2019

Free the Word! 2019 * vrijdag 15 november * Minard, Gent

PEN Vlaanderen vecht voor de vrije meningsuiting. Op 15 november, Internationale Dag van de Gevangen Schrijver, intensiveren we onze strijd met de actie Free the Word! Kan vrije meningsuiting de democratie ondermijnen? Free the Word! is een avond van PEN Vlaanderen rond de paradox van de vrije meningsuiting, met uitgesproken opinies, pakkende literatuur en wonderschone muziek. Met een debat in de Gentse Minardschouwburg herdenken we journalisten en schrijvers die wereldwijd het zwijgen wordt opgelegd.

Podiumgasten Free the Word
Podiumgasten op Free the Word!

Programma:

  • Hind Fraihi introduceert
  • Ignaas Devisch, Maarten Boudry en Anne Provoost in debat met Walter Pauli
  • Kati Verstrepen becommentarieert
  • Dirk Roofthooft leest Ahmet Altan
  • Osama Abdulrasol musiceert
  • Klik hier voor alle info en tickets.

Free The Word! 2018

De eerste editie van Free the Word! vond op 3 december 2018 plaats in de Antwerpse Arenbergschouwburg. David Van Reybrouck ging in gesprek met de Kameroense auteur Enoh Meyomesse, die vrijkwam dankzij koppige campagnes van PEN. We luisterden naar een getuigenis over de jonge Koerdisch-Turkse cartooniste Zehra Dogan, die in haar cel tekeningen met etensresten maakt. De Syrische PEN-auteur Hosheng Ossi en de Eritrese dichter en PEN-flatgast Haile Bizen lazen voor uit eigen werk.
Tot slot maakten we onze twee Turkse ereleden bekend, Ahmet Şik en Ahmet Altan.


In samenwerking met: