Steun PEN

Gelooft ook u dat literatuur geen grenzen kent?

Dat vrije meningsuiting niet beknot mag worden?

Verzet ook u zich tegen censuur, waar ook ter wereld?

Als u ook overtuigd bent dat solidariteit tussen auteurs het verschil kan maken, en dat u als schrijver uw invloed kunt laten gelden, maak dan uw engagement kenbaar.

Steun PEN in haar strijd voor vervolgde schrijvers!

Wereldwijd telt PEN ondertussen meer dan 20.000 leden die zich solidair verklaren met schrijvers die omwille van hun teksten vervolgd worden. Onder hen Paul Auster, Salman Rushdie, Margaret Atwood, David Van Reybrouck, Annelies Verbeke. Literaire schrijvers, vertalers, journalisten, uitgevers.

Het PEN-lidmaatschap staat open voor alle schrijvers, redacteurs en vertalers die de PEN-doelstellingen zoals beschreven in het PEN-charter onderschrijven, zonder onderscheid van nationaliteit, taal, origine, huidskleur of religie.

Kies hoe u PEN wilt steunen:

1. U bent een auteur, vertaler of een journalist? Word dan PEN-Lid!

2. U bent geen schrijver maar u of uw organisatie wilt PEN wel steunen? Word dan PEN-Vriend!

3. U wilt PEN graag steunen via een duolegaat: Bij een duolegaat wordt een erfenis verdeeld tussen een erfgenaam en een goed doel (bijvoorbeeld PEN Vlaanderen). Als tegemoetkoming betaalt dat goede doel alle successierechten, ja, ook die van de erfgenaam. Info duolegaat / Meld u aan voor een duolegaat aan PEN Vlaanderen.