07/2014: Michail Gennaris (Griekenland) te gast in de PEN-Schrijversflat

Michail Gennaris (1981), geboren uit Grieks-Libanese ouders, studeerde muziek, recht en filosofie in Athene, Hamburg en Genève. Hij publiceerde poëzie, theaterstukken en romans in een stijl die ‘rapsodisch’ wordt genoemd, met een ‘iliadische narratieve strategie’. Gennaris bestudeert dan ook de orale, epische tradities van het oude Griekenland, van Japan en IJsland.

Gennaris’ gepubliceerde poëziebundels zijn Gibraltar (1998), Eosforos Katichisis (2000) en Phoenician Analects (2003). Theater: Lord Amundsen’s Dogs (2005) en Les derniers mammouths (2008). Hij schreef twee romans: The infant (2006) en Princes and Murderers, waarvoor hij in 2011 de Griekse Staatsprijs voor de Literatuur kreeg.

Gennaris komt naar Antwerpen om het laatste hoofdstuk te schrijven van zijn te verschijnen Bildungsroman. Het hoofdpersonage daarin is een combinatie van een Renaissanceman en een middeleeuws strijder, op zoek naar het geheim dat alles met alles verbindt. Op het einde van het verhaal komen alle personages samen in de Scheldestad.