Free the Word! Boeiend!

PEN Vlaanderen organiseerde opnieuw Free the Word!, een feestelijke viering van het vrije woord én een strijdvaardige aanklacht tegen onderdrukking en censuur.

Tijdens Free the Word! laat PEN Vlaanderen telkens een aantal schrijvers aan het woord wier vrijheid of veiligheid bedreigd werd naar aanleiding van hun teksten.

Vanuit de filosofie dat het geheel altijd meer is dan de som van de delen sloegen PEN Vlaanderen en Behoud de Begeerte voor deze editie van Free The Word! de handen in elkaar.

Bekende en minder bekende auteurs lazen op 16 november in de Arenberg voor uit eigen werk. Met: Kaptue Blaise Fotso (Kameroen), Lale Gül (Turkije-Nederland), Jeremie Hakeshimana (België/Burundi), Hosheng Ossi (Koerdistan/Syrië), Aleksandr Skorobogatov (Wit-Rusland), Burhan Sönmez (Turkije/Koerdistan), en Annelies Verbeke (België). Het was een indrukwekkende avond!

En hoewel de onderlinge verschillen in achtergrond, leeftijd, schrijfstijl en bagage tussen al deze schrijvers bijzonder groot zijn, versterkten ze elkaar zo tot een ongetemd, veelstemmig koor van verzet.

Free the Word! wordt jaarlijks georganiseerd in het kader van de Internationale Dag van de Gevangen Schrijver op 15 november.