17 november Free the Word!

Jaarlijks is er in november de Internationale Dag van de Gevangen Schrijver. PEN Vlaanderen grijpt dit moment aan voor een literaire avond waarop het vrije woord wordt gevierd, Free the Word!

De editie van dit jaar, met zorg gecureerd door journaliste Hind Fraihi, focust op de vrijheid van meningsuiting in België en Nederland. Want schrijvers en journalisten belanden bij ons dan wel niet zo vaak in de gevangenis, er zijn soms ook onzichtbare tralies die hen bedreigen.

Te gast op vrijdag 17 november is onder andere de Nederlandse schrijver Pim Lammers. Hij kreeg eerder dit jaar doodsbedreigingen op basis van een kort verhaal over intimiteit en trok zich noodgedwongen terug als auteur van het Kinderboekenweekgedicht. Andere gasten zijn Karl Van den Broeck, hoofdredacteur van de nieuwssite Apache en Koen Lemmens, auteur van Het wankele recht van spreken. PEN-ambassadeur en auteur Aya Sabi zorgt voor een Lege Stoel. De muziek wordt verzorgd door de Palestijnse klarinettist Ahmed Hawwash, bekend van The Ramallah Sessions.

Een samenwerking van PEN Vlaanderen & Behoud de Begeerte.

Wat | Free the Word!
Waar | Bibliotheek Permeke, De Coninckplein 26, 2060 Antwerpen
Wanneer | vrijdagavond 17 november van 20 tot 21.30u
Tickets | Kassa: 8 euro, voorverkoop: 6 euro, VT statuut: 2 euro, PEN-leden: 5 euro (zij zullen hiervoor een aparte ticketlink ontvangen)
Bestel hier je tickets.