Schrijvers voor Oekraïne

© Wouter Borre

Een bijzondere benefietavond voor Oekraïne met een straf programma vol nog straffere schrijvers zoals Tommy WieringaAlicja Gescinska, Jaap ScholtenLisa WeedaIris Koppe en Olaf Koens. Accordeonist Oleg Lysenko en mezzosopraan Anastasia Staroselska spelen en zingen. De volledige opbrengst van de avond gaat naar de stichting Protect Ukraine.

Protect Ukraine steunt de Oekraïense strijdkrachten met beschermende middelen. Donaties worden gebruikt om helmen, trauma-pakketten, pick-up trucks, beschermende vesten, tenten, winterkleding en gereedschap voor de wederopbouw van kritieke infrastructuur te kopen.

Tijdens de voorstelling wordt ook het nieuwste boek van Tommy Wieringa gepresenteerd, ‘Konvooi’. In ‘Konvooi’ schrijft Wieringa over de eerste vijf transporten naar het front van Protect Ukraine, waar hij in 2023 bij betrokken raakte. De lezer volgt hem op deze reizen, die langs het veelbewogen heden en verleden van Oekraïne voeren, en maakt kennis met vrijheidslievende kozakken en filosofische soldaten op de oneindige ruimte van de Oekraïense steppe.

Waar? Arenberg – De Grote Zaal
Wanneer? zaterdag 19 oktober 19:00 Deuren – 20:15 Start voorstelling

Tickets kan je bestellen via deze link.