Auteursgesprek ‘Hoe oorlog mensen tekent’ in het Letterenhuis

Beeld: tekening Constant Van Offel, bron: Het Letterenhuis

Op zondag 12 november gaat Ellen Van Pelt in gesprek met auteurs Ingrid Vander Veken, Anne Provoost en Fatima Noori over persoonlijke verhalen en de sporen die een oorlog nalaat, over hoe belangrijk het is om verhalen te vertellen en over de invloed van oorlog op het vrije woord. PEN Vlaanderen zorgt ook voor een Lege Stoel.

Ingrid Vander Veken tekende in Zwijgen (2016) en in het recente Verloren (2023) levensverhalen van gewone mensen tijdens de Tweede Wereldoorlog op en onderzocht zo de impact van een oorlog op het leven van verschillende generaties.
Anne Provoost werkt aan Kinderen van de IJzer, een boek waarin ze de evacuatie van oorlogskinderen uit de Westhoek naar Frankrijk tijdens de Eerste Wereldoorlog reconstrueert. Bij deze evacuatie waren tussen de 10.000 en de 20.000 kinderen uit de frontzone betrokken.
Fatima Noori vluchtte als achtjarige met haar gezin uit Afghanistan naar België. Haar ervaringen schreef ze neer in Het boek van Fatima (2021). Hoe tekende het conflict en de vlucht haar levensverhaal? 

Voor meer informatie & tickets, volg deze link.