3 mei: Difference Day 2024: een feestelijke tiende editie

Op 3 mei vindt de tiende editie van Difference Day plaats in Bozar, georganiseerd door de Vrije Universiteit Brussel, de Université libre de Bruxelles, de Erasmushogeschool Brussel, PEN Vlaanderen en Bozar.

Net als elk jaar brengen we naar aanleiding van de Internationale Dag van de Persvrijheid hulde aan personen, instituten en organisaties die een belangrijke bijdrage leveren aan de vrijheid van pers en van meningsuiting overal ter wereld.

Voor deze verjaardagseditie van Difference Day 2024 is een extra feestelijk programma uitgewerkt, met vanaf 12u00 de steeds populairder wordende Speakers Corner met studenten die vrijuit hun mening uiten ten overstaan van een breed publiek. Daarna volgen panelgesprekken en -discussies over:

  • de klimaatcrisis en de vrijheid van meningsuiting,
  • de straffeloosheid van misdaden begaan tegen journalisten,
  • en de impact van AI op de persvrijheid.

Al evenmin te missen worden de gesprekken die filosofe, schrijfster en curator van de Caroline Pauwels Academy of Critical Thinking (PACT) Alicja Gescinska zal houden met de Difference Day Honorary Title laureaten van 2024. Als afsluiting is er uiteraard een receptie.

Meer details over het programma vindt u op de website van Difference Day. Het staat in ieder geval nu al vast dat Difference Day 2024 een editie wordt om in te kaderen. We hopen dan ook van harte u op 3 mei te kunnen verwelkomen in Bozar.

Vergeet niet in te schrijven

Om u optimaal te ontvangen en de dag zo soepel mogelijk te laten verlopen, vragen we u hieronder in te schrijven. Een tip: wacht niet te lang, want de plaatsen zijn beperkt.

Tot ziens op Difference Day 2024!