FREE THE WORD! PEN Vlaanderen laat gevangen schrijvers spreken

ENOH MEYOMESSE*DAVID VAN REYBROUCK*ZEHRA DOGAN*JOKE VAN LEEUWEN*HOSHANG OSSI*ANNELIES VERBEKE*HAILE BIZEN

PEN Vlaanderen laat gevangen schrijvers spreken
3 december – 20u – Arenberg Antwerpen

Hoe gevaarlijk is het om te schrijven? Auteurs in nood lijken bij dictatoriale regimes te horen, ver van ons bed. En toch hebben wij er alles mee te maken. Hun verhalen komen plots akelig dichtbij tijdens de eerste editie van Free The Word!, het nieuwe jaarlijkse evenement van PEN Vlaanderen.

David Van Reybrouck praat met de Kameroense auteur Enoh Meyomesse, die drie jaar geleden vrijkwam dank zij koppige campagnes van PEN.
We horen een getuigenis over de jonge Koerdisch-Turkse cartooniste Zehra Dogan, die tekeningen creëert met etensresten vanuit haar cel.
We luisteren naar de Syrische PEN-Polyfoon auteur Hoshang Ossi, die sinds 2010 in Oostende verblijft, en naar de Eritrese dichter en PEN-flat gast Haile Bizen, die 10 jaar geleden zijn land is ontvlucht.
Tot slot maakt PEN Vlaanderen twee Turkse ereleden bekend, ten prooi aan slopende schijnprocessen in hun land.

Schrijnende getuigenissen kruipen onder de huid, prachtige muziek en krachtige woorden bieden troost en verzet. Free The Word! is een oproep om te blijven vechten voor vrije meningsuiting. Een kans om nieuwe auteurs en hun verhalen te ontdekken. En bovenal is het een uitnodiging om je solidair te tonen met vervolgde auteurs, overal ter wereld.

Met onze PEN ambassadeurs: David Van Reybrouck, Joke Van Leeuwen en Annelies Verbeke
Uw gastvrouw: Carmien Michels

Wanneer? Maandag 3 december
Waar? Arenbergschouwburg Antwerpen
Hoeveel? 10€. Bestel hier meteen je tickets!