Nieuwe datum: PEN-avond met Behrouz Boochani

Behrouz Boochani komt naar België! Samen met bibliotheek Permeke organiseren we op dinsdag 6 juni een literaire avond met deze unieke schrijver waarvoor we jou graag uitnodigen!

De Koerdisch-Iraanse dichter en journalist Behrouz Boochani ontvluchtte in 2013 zijn land. Tijdens een poging om van Indonesië naar Australië te gaan, werd hij opgepakt en belandde hij op het afgelegen eiland Manus (noorden van Papua Nieuw Guinea) — wat de ‘Australische goelag’ en het ‘Australische Guantanamo’ wordt genoemd. Daar smokkelde Boochani zijn verhaal via tekstberichten op zijn telefoon van het eiland. Het resulteerde in het bijzondere boek Alleen de bergen zijn mijn vrienden. Verslag vanuit de Manus-gevangenis. Een aangrijpend relaas van jarenlange opsluiting en ballingschap. Een boek dat de kracht van het vrije woord toont.

Onze voorzitter, Alicja Gescinska, zal de avond openen. Zoals bij elk PEN-evenement volgt daarna een pakkend Lege Stoel-moment waarbij we aandacht vragen voor een gevangen of bedreigde schrijver.

Sven Peeters (leerkacht NT2, schrijver en ex-bestuurslid van PEN Vlaanderen) zal Behrouz Boochani interviewen. Sigrid Bousset en Ellen Van Pelt lezen enkele fragmenten uit Boochani’s boek Alleen de bergen zijn mijn vrienden. Verslag vanuit de Manus-gevangenis.

Wil jij deze PEN-avond niet missen?  Schrijf je snel in!

Locatie | Auditorium bibliotheek Permeke, De Coninckplein 26, Antwerpen

Datum | dinsdag 6 juni 2023

Tijdstip | deuren open om 20u, start 20u30

Tickets | inkom gratis, wel vooraf inschrijven op dit emailadres: ellen@penvlaanderen.be

Na afloop kan je het boek aankopen en laten signeren aan de boekenstand van De Groene Waterman