NO WAR!

Een solidariteitsactie van Bibliotheek Permeke, Antwerpen Boekenstad, PEN Vlaanderen, Behoud de Begeerte, Arenberg, Creatief Schrijven en Toneelhuis

Maandelijks organiseert Bibliotheek Permeke op het De Coninckplein een Strip- en boekenplein. Naar aanleiding van de oorlog in Oekraïne staat de editie van zondag 20 maart in het teken van solidariteit met iedereen die in oorlog zit, te maken heeft met bezetting of onderdrukking, in welke vorm dan ook. Bibliotheek Permeke, Antwerpen Boekenstad, Arenberg, Behoud de Begeerte, Creatief Schrijven, PEN Vlaanderen en Toneelhuis bundelen de krachten en vullen een dag lang een podium met woord en comedy.

NO WAR! Een initiatief om iedereen samen te brengen en om mensen die in of met een oorlog leven een hart onder de riem te steken. Om ze te laten zien dat we met ze meeleven. Dat we tegen oorlog zijn en tegen discriminatie in alle vormen over heel de wereld. Dus kom op zondag 20 maart, naar zomaar een plein, naar een podium voor woord en comedy, grenzend aan een bibliotheek gevuld met boeken van en voor alle mensen van de hele wereld. Kom er een glas drinken en deponeer een bijdrage in de collectebus. Alle opbrengsten gaan naar 12-12.

Met onder meer: Tom Lanoye, Jaouad Alloul, Johan Petit, Aleksandr Skorobogatov, Alicja Gescinska, Adriaan Van den Hoof, Fleur Pierets, Bert Gabriëls, Nigel Williams, Maarten Westra Hoekzema, Sara De Bosschere, Günther Lesage, Lies Van Gasse, Stijn Vranken, Jan Ducheyne en Yannick Dangre.

Wanneer: Zondag 20 maart 2022, 11.00 – 16.00 uur

Waar: binnenplein Bibliotheek Permeke, De Coninckplein 26 te Antwerpen

Wil je meer doen? Doneer zelf via 12-12

Het Belgisch Consortium voor Noodhulp lanceerde een actie ten voordele van de slachtoffers van de crisis in Oekraïne. Ondergetekende cultuurhuizen delen deze bezorgdheid en verspreiden daarom mee deze oproep. Doneren kan via 1212.be of op het rekeningnummer BE19 0000 0000 1212.