PEN Vlaanderen op het podium!

De hele zomer slaan onze PEN-auteurs en PEN-bestuursleden hun vleugels uit. Zorg dat je erbij bent en noteer nu alvast deze data in je agenda!

Di 29/6/2021 om 19.30u: Lale Gül over haar boek ‘Ik ga leven’

Hind Fraihi (journaliste, auteur van Undercover in Klein-Marokko. Achter de gesloten deuren van de radicale islam) en Pinar Akbas (ex-politica en verpleegkundige met Turkse roots) gaan in gesprek met Lale Gül, de auteur van het ophefmakende boek ‘Ik ga leven’. Daarin rekent ze af met haar streng islamitische opvoeding. Erik Vlaminck (voorzitter PEN-Vlaanderen) modereert.
Organisatie: Het Geuzenhuis en het Vermeylenfonds, i.s.m. PEN-Vlaanderen.
Waar? Online event. Gratis inschrijven via www.geuzenhuis.be.

Do 5/8/2021 om 11u: Hosheng Ossi, Theater aan Zee

In zijn eigen stad Oostende stelt PEN-auteur Hosheng Ossi ons graag zijn nieuwe dichtbundel voor: ‘Ik ben geen zee maar mijn hart is vol meeuwen’. Vertaalster Lore Baeten gaat met hem in gesprek. Ossi brengt zijn gedichten tot leven met de Koerdische topmuzikant Ahmed Roni (zang en saz). PEN-voorzitter Erik Vlaminck brengt hulde aan de dichter. Jeroen Olyslaegers leest een tekst voor van de auteur van de Lege Stoel.

Waar? CC De Grote Post, Panoramazaal
Tickets? € 12 – bestel hier.

Vr 23/7 – zo 8/8/2021: De Lege Stoel op Theater aan Zee

Op de vele literatuurpodia van Theater aan Zee zet PEN Vlaanderen een Lege Stoel op het podium. Die stoel staat er om een stem te geven aan een van de vele schrijvers die vanwege zijn/haar woorden opgesloten zit in een gevangenis of het land niet mag verlaten. De persoon kan dus zelf niet aanwezig zijn, maar zijn/haar woorden zijn dat wel.

Vr 27/8/2021 om 20u: WoordZee

PEN verzorgt dit jaar de hele programmering van het literaire festival WoordZee! Een grote eer. De details worden nog gefinetuned maar deze geweldige auteurs staan alvast op het podium: Joke van Leeuwen, Fatena Al Ghorra, Aleksandr Skorobogatov, Erik Vlaminck, Sulaiman Addonia, en Hosheng Ossi. Anneleen Van Offel presenteert.

Organisatie: i.s.m. Het Leeshuus
Tickets: meer info volgt!