PEN Vlaanderen op Tussen de Letters

Nu ‘Tussen de letters’ in de Hnita Jazz Club een warme thuis gevonden heeft, maakt het literaire programma van de vrienden van Boekhandel Het Voorwoord zich graag op voor een 5de seizoen.

Een centraal panel bestaande uit een lezer, een auteur en een arts, buigt zich elke avond over een boek en enthousiasmeert, bekritiseert of fileert zonder schroom en met grote goesting. Daarnaast is er ook telkens een podium voor PEN Vlaanderen.

Op 24 oktober staat het boek Austerlitz van W.G. Sebald centraal. Voor PEN Vlaanderen zal ICORN-flatgast Noufel Bouzeboudja: een fragment voorlezen uit zijn werk. Noufel Bouzeboudja is een schrijver en kunstenaar uit Noord-Afrika die kunst combineert met actieve burgerschapsprojecten. Hij werd geboren in Kabylië, Algerije. In 2009 vluchtte hij naar Spanje voordat hij via ICORN naar Denemarken migreerde. Noufel woont momenteel in Frankrijk, waar hij samenwerkt met organisaties in de sociaal gemarginaliseerde buurten van Parijs, waarbij hij vooral jongeren met een migrantenachtergrond ondersteunt. Noufel is schrijver, vertaler, journalist en performer.

Op 28 november buigt het panel zich over Onder buren van Juli Zeh. Voor PEN Vlaanderen zal de jonge Belgisch-Afghaanse schrijfster Fatima Noori voorlezen uit haar werk. .Zes jaar geleden moesten Fatima en haar gezin vluchten en haar thuisland achterlaten. Na een afschuwelijke reis belandde ze in België. In 2020 besloot ze om een boek uit te geven over haar ervaring. Door haar verhaal te delen in een boek wil ze de lezer overtuigen dat vluchtelingen mensen zijn. We zijn tenslotte allemaal op zoek naar vrede, ongeacht huidskleur, gender en religie. Fatima debuteerde in 2021, op haar dertiende, met ‘Het boek van Fatima’.

Voor alle informatie & tickets: volg deze link!