Publiek debat PEN-congres

Van 26 tot 28 september 2023 vindt het 89ste congres plaats van PEN International.  Het congres verloopt deze keer digitaal.

Op donderdag 28 september zijn er twee publieke debatten die je live kan volgen! Zet je klaar achter je computer voor een boeiende discussie over waarheid en fictie.

Tijdens het eerste debat (van 14 uur tot 15u20) zullen Philippe Sands (ex-voorzitter van English PEN), Volodymyr Yermolenko (voorzitter PEN Oekraïne), Mirza Waheed (schrijver) and Christina Lamb.(journalist en schrijver) het hebben over de kunst van het vastleggen van de werkelijkheid, over het belang van woorden en over het blootleggen van verborgen waarheden die vaak over het hoofd worden gezien.

Voor het tweede debat (van 15u30 tot 16u45) schuiven Peter Pomerantsev (journalist en schrijver), Odanga Madung (journalist), Shannon Jankowski (Journalism and Disinformation Program Director at PEN America)  en Ross Holder (verantwoordelijke voor de regio Azië bij PEN International) mee aan tafel. Ze gaan met elkaar in gesprek over desinformatie en het verspreiden van valse informatie.

Beide debatten worden live gestreamd via https://www.facebook.com/peninternational.