Kom naar FREE THE WORD! op 17/11

Sinds februari 2022 beheerst de gewelddadige Russische inval in Oekraïne het nieuws. Vele leden van PEN Oekraïne namen de wapens op, maar hoe vrij is het woord in Rusland en Belarus? Op donderdag 17 november stelt Peter Vermeersch die vraag aan Russisch schrijver Maxim Osipov tijdens Free the Word! in bibliotheek Permeke. Reserveer een plaats in je agenda en ontdek ook de prachtige muziek van Evgeny Suvorkin en de poëzie van Anna Achmatova, tot leven gebracht door Carmien Michels.

Hoe vrij is het woord in Rusland?

Russisch auteur Maxim Osipov won in Rusland verscheidene literaire prijzen, maar ontvluchtte samen zijn familie zijn geboorteland in het voorjaar van 2022. In gesprek met Peter Vermeersch gaat hij dieper in op wat vrije meningsuiting in Rusland betekent. Osipov leest ook voor uit zijn kortverhalenbundel ‘De wereld is niet stuk te krijgen‘ (2021, Van Oorschot).

Schrijfster Carmien Michels brengt op kwetsbare wijze de poëzie van Russische dichteres Anna Achmatova (1889-1966) tot leven.

Accordeonist Evgeny Suvorkin, geboren in Kazachstan, zorgt voor prachtige muzikale intermezzo’s.

FREE THE WORD! in Permeke

Elk jaar organiseert PEN Vlaanderen rond 15 november, de internationale Dag van de Gevangen Schrijver, FREE THE WORD! als viering van het vrije woord en strijdvaardige aanklacht tegen onderdrukking. Ons jaarlijkse event i.s.m. Behoud de Begeerte strijkt dit jaar neer in de Antwerpse bibliotheek Permeke. Blokkeer 17 november alvast in je agenda en sta strijdbaar met ons.

Wat | Free the Word!
Waar | Bibliotheek Permeke, De Coninckplein 26, 2060 Antwerpen
Wanneer | donderdagavond 17 november van 20 tot 21.30u
Tickets | 6 euro
Bestel hier je tickets.