PEN-auteurs: Zeenat Afzali

Zeenat Afzali (1993) werd geboren in Kandahar, Afghanistan. Ze studeerde rechten en richt zich vooral op vrouwenrechten. In 2021 publiceerde ze ‘In the name of Reason’, een boek over geweld tegen vrouwen in Afghanistan.

Uschi Cop & Saskia De Coster zijn haar mentoren.

Uschi Cop (1988) is schrijver, literair curator en doctor in de taalpsychologie en woont in Brussel. Uschi schrijft fictie over rouw, feminisme, machtsrelaties in intimiteit en het creatieproces. Ze publiceerde korte verhalen en poëzie in onder andere Kluger Hans en Deus Ex Machina. Begin 2021 richtte ze Hyster-X op, een Belgisch makerscollectief voor vrouwen en non-binaire personen. In 2023 kwam haar verhalenbundel ‘Zwaktebod’ uit bij Wintertuin. Momenteel werkt ze aan haar debuutroman.

Saskia de Coster (1976) is auteur van acht romans, waaronder ‘Nachtouders’ (2019, Das Mag, shortlist Libris literatuur prijs). De Coster werkt al haar hele loopbaan actief samen met beeldende kunstenaars. Daarnaast laat De Coster zich opmerken als eigenzinnige, autonome, maatschappelijk bewuste opiniemaker met publicaties in De Standaard, De Morgen, NRC, Volkskrant en Frankfurter Allgemeine Zeitung.  Haar werk is in tien talen vertaald.