Abdelaziz Errachidi te gast in de PEN-flat

PEN Vlaanderen verwelkomt de Marokkaanse schrijver Abdelaziz Errachidi.

Errachidi groeide op in Zagora, nabij de Sahara en woont nu in Agadir. Hij schreef vijf romans waarmee hij talloze prijzen in de wacht sleepte. Voor Childhood of a Frog (2005) won hij de Union of Moroccan Writers’ Prize, voor Nomads on the Cliff (2006) de Acharka Arabic Prize en voor Sinbad of Sahara (2014) de Ibn Batouta Prize. Hij ontving tevens de Sakyat Essaw-prijs voor zijn kortverhaal The Basket of Colors (2006).

Opgegroeid aan de rand van de woestijn schrijft Errachidi over het spanningsveld tussen woestijn en oase, en hoe boeren en nomaden met elkaar omgaan. Ook in zijn volgende roman zoekt hij dat spanningsveld op en schrijft hij over water als levensbron, over mythe en traditie, en over de plaats van de nomade in een 21-ste-eeuwse, geglobaliseerde wereld.

Een jaar lang heeft Errachidi Zuid-Marokko bereisd om materiaal te verzamelen. Met dat materiaal gaat hij nu aan de slag. Hij hoopt zich in de PEN-flat in alle rust aan het schrijven te kunnen wijden. Hij kwam op woensdag 3 april aan en blijft tot het einde van de maand in Antwerpen.