Israëlische schrijver Nir Baram te gast bij Passa Porta

Volgende week verwelkomen onze collega’s van Passa Porta de Israëlische schrijver Nir Baram voor een auteursresidentie in onze hoofdstad. Gedurende vier weken zal hij zich laten inspireren door deze bruisende omgeving en zich focussen op nieuw werk.

Tijdens zijn verblijf organiseert Passa Porta twee avonden waarop de auteur zijn publiek ontmoet.

nir_baram_read_and_meet_1_aa876bb856944dd83b47af72b7743e23449da269Op woensdag 26 oktober bespreekt Nir Baram samen met zijn lezers zijn werk Good People (Goede mensen, De Bezige Bij, 2013) tijdens een Read & Meet. Het gesprek verloopt in het Engels; deelnemers zijn vrij om het boek te lezen in een taal naar keuze.

Op woensdag 16 november gaat Nir Baram tijdens Meet the author in gesprek met de Nederlandse auteur Arnon Grunberg over zijn eerste non-fictiewerk Een land zonder grenzen (De Bezige Bij, 2016). Het boek is een verslag van Barams reis langs de grens tussen Israël en Palestina, waarin hij stemmen aan bod laat komen die doorgaans de media niet halen. Zijn reportage toont de realiteit van het dagelijks leven in een conflictgebied en weerspiegelt de complexe politieke situatie ten tijde van spanningen, oorlog en verkiezingen.