Boekpresentatie Ahmet Altan in De Zondvloed

PEN-Vlaanderen, Uitgeverij De Bezige Bij, De Zondvloed en MO* magazine nodigen u uit op de boekpresentatie van

Ik zal de wereld nooit meer zien
Aantekeningen uit de gevangenis
van Ahmet Altan

Vice-voorzitter van PEN-Vlaanderen Sigrid Bousset verwelkomt de gasten. Journaliste Tine Danckaerts van MO* magazine en schrijfster Rachida Lamrabet gaan in gesprek over persvrijheid in Turkije. Auteur Peter Theunynck leest enkele fragmenten voor.

Na afloop heffen we het glas der vriendschap.

In Ik zal de wereld nooit meer zien beschrijft Ahmet Altan op urgente wijze de politieke situatie in Turkije en zijn leven in de gevangenis. Hij overstijgt daarmee zijn eigen tragedie en schrijft indrukwekkend over universele thema’s als vrijheid en het verloop van de tijd, die in een ander licht komen te staan als je weet dat je voor altijd opgesloten zit.

Ahmet Altan (°1950) is een van de grootste schrijvers en journalisten van Turkije. Hij schreef verschillende romans, die in vele talen zijn uitgebracht. Altan is de oprichter en hoofdredacteur van het Turkse dagblad Taraf, dat na de mislukte staatsgreep in 2016 werd verboden. In dat jaar werd Altan tijdens de ‘mediazuivering’ in Turkije gearresteerd. In februari 2018 werd hij samen met zijn broer Mehmet tot levenslang veroordeeld. In het najaar van 2018 wees de Turkse rechter het hoger beroep in Altans zaak af. Hij zal geen aanspraak kunnen maken op voorwaardelijke vrijlating of een amnestieregeling.

Waar? Boekhandel De Zondvloed – Onze-Lieve-Vrouwestraat 70 in Mechelen

Wanneer? donderdag 9 mei om 20u00

Gelieve uw tickets (gratis) te reserveren op: pers@standaarduitgeverij.be.