From Wathdogs To traitors: boek over persvrijheid in Rwanda

Vers van de pers: From Watchdogs to traitors, het boek van onderzoeksjournalist, persvrijheid- en mensenrechtenactivist Samuel Baker Byansi!

Baker Byansi richt zich op onderzoeksverhalen over mensenrechtenschendingen, over belangenbehartiging van LGBTIQ+-rechten en over wetten die de persvrijheid en de vrijheid van meningsuiting belemmeren. Hij is mede-oprichter van M28 Investigates / Unité M28, een non-profit mediakanaal dat zich bezighoudt met onderzoeks-, undercover- en open-source-inlichtingen. Hij wordt ondersteund door PEN Vlaanderen.

In dit meeslepende boek duikt Baker in de wereld van de Rwandese media en legt hij de waarheid bloot die achter de werking ervan schuilgaat. Tijdens zijn korte maar bewogen carrière speelde hij een centrale rol in de revolutie van het medialandschap in Rwanda, door te pleiten voor professionele onderzoeksjournalistiek en onvermoeibaar te pleiten voor het bestaan ervan, zelfs tegen hoge persoonlijke kosten.
Door een diep persoonlijke lens vertelt hij over de beproevingen van zijn journalistieke carrière en geeft hij een ongefilterd en ongecensureerd verslag van de gebeurtenissen die zich voor zijn ogen afspeelden.
Hij onthult de aanval op een van de basisprincipes van de journalistiek: het vertellen van de waarheid.
Het boek is een testament van de voortdurende zoektocht naar de waarheid en van de onwrikbare toewijding aan het handhaven van de principes van de journalistiek.

U kan het boek aanschaffen via deze link.