Lancering Akrostiş, een nieuw tijdschrift voor literatuur, cultuur en kunst

Vrijdag 28 oktober vindt de voorstelling van Akrostiş plaats in het Letterenhuis in Antwerpen. Akrostiş is een driemaandelijks, onafhankelijk en geëngageerd Nederlands-Turks tijdschrift.

Akrostiş is ontstaan uit Art.e vzw, een culturele organisatie. Akrostiş schenkt aandacht aan  hedendaagse tendensen in de Vlaamse en Turkse literatuur, beeldende kunst, podiumkunsten, fotografie en aanverwanten. In het tijdschrift komen het poëtische, het tijdloze, het beeldende, het zichtbare, het hoorbare en het uitzonderlijke van beide landen aan bod. Het doel is om op een positieve manier beide culturen te (ver)binden en toegankelijker te maken.

akrostis1De redactie van Akrostiş bestaat uit Gülcan Kahraman, Peter Weyns, Mesut Arslan, Kenan Serbest en Ömer Turan. Aan elk nummer werken Vlaamse, Turkse of Nederlandse gastredacteurs mee. In de eerste editie staan bijdragen van Annelies Verbeke, Mustafa Kör, Griet Op de Beeck, Ali Lidar, Max Temmerman, Herman Maes en vele anderen.
De presentatie begint om 19u30. Leen van Dijck, directrice van het Letterhuis doet het welkomstwoord alsook hoofdredactrice Gülcan Kahraman. Een interview door Sven Peeters van PEN met Gülcan Kahraman waarna de dichters en performers Maarten Inghels, Sandra Elise Maes, Mustafa Kör, Michaël Vandebril, Mesut Arslan, Staf Nys en Aarde aan Daan poëzie en muziek brengen.

Vrijdag 28 oktober om 19u30 in het Letterenhuis, Minderbroedersstraat 22, 2000 Antwerpen.
Het interview wordt geleid door PEN-bestuurslid Sven Peeters.