Literaire brunch met Jasmin B. Frelih

PEN-Vlaanderen organiseert samen met de Groene Waterman en Passa Porta een literaire brunch. Bij een koffie en een croissant maak je kennis met het werk van de Sloveense schrijver Jasmin B. Frelih, writer-in-residence bij Passa Porta en een opvallende nieuwe stem in de hedendaagse Europese literatuur. Gastheer is Balkankenner en –liefhebber Sven Peeters (bestuurslid PEN Vlaanderen).

Jasmin B. Frelih gooide hoge ogen met zijn debuutroman In/Tweeën, een globalistische roman die zich afspeelt in een post-globalistische toekomst. Hij ontving voor dit boek de Sloveense Prijs voor Beste Roman en de European Union Prize for Literature. De rechten werden aan verschillende landen verkocht waaronder Italië en het Verenigd Koninkrijk. Op 30 mei verschijnt de Nederlandse vertaling bij De Geus. Frelih publiceerde verder een verhalenbundel Ideoluzije (“Kleine ideologieën”; LUD Literatura). In deze futuristische verhalen schrijft hij over individualisme en sociale relaties, en werpt hij een blik op het canvas van het menselijke bestaan.

Sven Peeters (Antwerpen, 1977) is NT2-leraar, PEN-bestuurslid en Balkanboekenblogger. Hij woonde eerder in Triëst en Belgrado. Samen met Jelica Novaković schreef hij de Belgrado-gids Het Kafana-Tribunaal (Clio, 2006) en Wat kwam er uit een schot? (Vrijdag, 2015; Clio, 2015) over de Gavrilo Principbeeldvorming in de Nederlandstalige pers en literatuur. Zijn digitale Balkanboekenbibliotheek kan je raadplegen op http://balkanboeken.blogspot.be/.

Wanneer? Zaterdag 20 mei om 11u

Waar? Groene Waterman, Antwerpen

Meer info vind je hier.