Nieuws van erelid Zheng Yichun

Zheng Yichun is (in overeenstemming met zijn strafmaat) vrijgekomen in december 2011. Via via heeft ons gisteren het bericht bereikt dat hij erg dankbaar is voor wat PEN Vlaanderen voor hem gedaan heeft, maar dat hij nog steeds niet durft rechtstreeks met ons contact op te nemen omdat hij onder zware druk staat. Hopelijk zal die situatie verbeteren. Voorlopig blijft PEN Vlaanderen Zheng Yichu dan ook nog steunen als ere-lid.   Meer info over hem vindt u hier.   Hieronder een gedicht van zijn hand, vertaald uit het Engels door J. De Meulder en Joris Gerits.       Een bescheiden uitspraak   Voor de rechtbank van de gangsters Kon ik niet voorwenden een gentleman te zijn Ik zou meer op een gangster lijken dan een gangster Meer op een bandiet dan een bandiet Ik zou beestiger zijn dan een beest   Ik wou een tijger zijn, trots brullend in het bergwoud Ik wou het schijnproces ridiculiseren En de illegale overheid verslinden   Dit is een bescheiden uitspraak Die ik, alleen maar groot als dichter, Open en bloot doe Als verzet tegen een oneerlijke maatschappij