Nisma Al-Aklouk stelt ‘Brusselse Vrouwen’ voor op Intralitratour

Nisma Al-Aklouk

Op donderdag 20 februari 2020 stelt Nisma Al-Aklouk tijdens Interlitratour haar derde roman ‘Brusselse vrouwen’ voor in de bibliotheek van Etterbeek.

Nisma is enkele jaren geleden uit Gaza gevlucht en heeft in België inmiddels het statuut van politieke vluchteling verworven. In haar roman ‘Brusselse vrouwen’, net in het Nederlands vertaald, volgen we een aantal vrouwen met verschillende achtergronden en verhalen. ‘Brusselse vrouwen’ is een explosieve roman over maagdelijkheid, drugs, vreemdgaan en huiselijk geweld met voldoende munitie om alle hardnekkige clichés die Arabieren en Europeanen over elkaar in stand houden, instant aan flarden te schieten. 

Op deze literaire avond komt ook Nisma’s ervaren vertaalster Désiree Custers aan het woord, die vanuit concrete voorbeelden zal aantonen dat literair vertalen uit het Arabisch naar onze taal heel specifieke moeilijkheden oplevert. De Tunesische Amel Sdiri luistert de avond muzikaal op met viool en zang. Moderator is Karel Sergen, dichter en sinds jaar en dag medewerker bij PEN Vlaanderen.

  • Do 20 febr, Openbare Bibliotheek Etterbeek, Oudergemlaan 191, 1040 Etterbeek
  • Het gesprek verloopt in het Nederlands en het Engels.  
  • INSCHRIJVEN kan via tickets@interlitratour.be, info@bibliotheeketterbeek.be of op www.interlitratour.be.