10/2015: Adnan Adil te gast in PEN-flat

Nog tot eind november verblijft Adnan Adil in onze PEN-flat. Adnan is dichter. Hij verliet Irak in 2002 en leeft sinds 2004 in Brussel. Momenteel studeert hij voor een masterdiploma aan de Faculteit Filosofie en Letteren van de ULB. In Irak, in 2000, publiceerde hij de dichtbundel Een enkele vierkante meter onder pseudoniem. Zijn bundel Een lichaam bemest met verwachting werd in 2009 uitgegeven in Syrië. Een gedicht hieruit (vertaald door Adnan Adil en Annemarie Estor):

ROUW

Een winter zit in mijn zak.
Op het pad veegt een meisje
de resten van de zomer van haar hals.
Ze werpt de zakdoek weg.
Als een volleerde dief
pak ik hem op
en steek hem in mijn zak.
Daar trouwen de seizoenen met elkaar.

Oh, de dichtheid van de schoonheid!

Hem zien en beluisteren? Dat kan. Adnan maakt deel uit van het PEN Polyfoon-programma. Hij zal ook gedichten voorlezen op 15 november in BOZAR voor ons programma rond de Dag van de Gevangen Schrijver en in De Groene Waterman (Wolstraat 7, 2000 Antwerpen) op 20 november om 17u00. Daar zal Sven Peeters samen met Hazim Kamaledin onze gast Adnan Adil interviewen. Het gesprek en de gedichten zijn te horen in het Arabisch, Frans en Nederlands.

<iframe width=”560″ height=”315″ src=”https://www.youtube.com/embed/6Y6a2LRU66E” frameborder=”0″ allowfullscreen></iframe>