PEN Vlaanderen start crowdfunding op

PEN Vlaanderen moet, naast de fel gewaardeerde maar geslonken subsidies, op zoek naar extra middelen om in haar werking te blijven volharden. De schrijversflat voor gevluchte auteurs, de gesmaakte campagnes en het organiseren van lezingen wil PEN Vlaanderen op een kwaliteitsvolle manier verzorgen.

PEN Vlaanderen is onderdeel van PEN International. De leden zijn auteurs. We hopen echter dat er ook mensen zijn die niet zelf publiceren, maar wel aangesproken worden door het werk van PEN. Als u zo iemand bent, nodigen we u uit om PEN Vlaanderen te steunen. En onze dank voor uw giften is enorm groot.

Jaarlijks ontvangt PEN Vlaanderen verschillende gevluchte auteurs of journalisten die in eigen land niet meer kunnen schrijven of zeggen wat ze willen. In onze schrijversflat kunnen ze ongestoord aan hun literaire teksten of artikelen werken.

En dat is niet het enige wat we als vrijwilligers met inzet trachten te doen: zo kunnen we als schakel in het WIPC-netwerk alert reageren als een auteur of journalist waar ook ter wereld vervolgd wordt om wat hij of zij heeft geschreven. In eigen land voeren we campagnes en geven we gevluchte auteurs de kans om op te treden of scholen te bezoeken. Ook organiseren we lezingen.

Er zijn verschillende mogelijkheden om PEN Vlaanderen te steunen, lees via deze link meer.