Persvrijheid: stem mee voor de winnaar van De Pen van Apache

Stem mee voor de winnaar van De Pen van Apache

ANTWERPEN – Apache, nieuwswebsite voor onderzoeksjournalistiek, bekroont met ‘De Pen van Apache’ een journalist(e), medium of organisatie die zich verdienstelijk maakt in de strijd voor de persvrijheid of de onderzoeks-journalistiek.

‘De Pen van Apache’ wordt op 7 februari uitgereikt op de Nacht van Apache in De Roma (Antwerpen). De genomineerden zijn Chris De Stoop, ICIJ, Luc Pauwels, Médor en The Caravan’s Journal. Iedereen kan stemmen tot en met 3 februari.

Apache werd opgericht om de onafhankelijke (onderzoeks)journalistiek in Vlaanderen te versterken. Persvrijheid heeft weinig zin zonder journalistiek die fungeert als een performante vierde macht die de drie andere machten controleert en ter verantwoording roept (zonder haar eigen verantwoordelijkheid te ontlopen). Apache wil met de prijs hulde brengen aan al diegenen die samen met hen aan dezelfde weg timmeren.

Samen met PEN Vlaanderen, de auteursvereniging die ijvert voor vrije meningsuiting, vrede en internationale verstandhouding, selecteerde Apache vijf genomineerden. De winnaar ontvangt – naast de felbegeerde pen – een kunstwerk van Anne-Mie Van Kerckhoven.

De genomineerden zijn Chris De Stoop, ICIJ, Luc Pauwels, Médor en The Caravan’s Journal. De redactie van Apache en PEN Vlaanderen stemmen voor 50%, de andere 50% van de stemmen gaat naar de lezers en aandeelhouders van Apache.

Lees meer over de genomineerden en stem op jouw favoriet!