‘Vaak heb ik geprobeerd geen zee te zijn’: 12 verhalen over corona

Vaak heb ik geprobeerd geen zee te zijn
Vaak heb ik geprobeerd geen zee te zijn

Vaak heb ik geprobeerd geen zee te zijn is een verhalenbundel over leven met corona, geschreven door 12 PEN-auteurs. Het boek neemt je mee van Oostende en Parijs naar Algerije, Libanon en Syrië.

De PEN-auteurs, die op verschillende manieren ondersteund worden door PEN Vlaanderen, zijn allemaal auteurs die om wat ze schreven vervolgd werden of nog steeds vervolgd worden. In het voorjaar vroegen we hen om een tekst te schrijven over het thema ‘corona’ (*). Het eindresultaat is Vaak heb ik geprobeerd geen zee te zijn, een boek met 12 auteurs, 12 verhalen, en 12 manieren om met corona om te gaan.

Van Oostende tot Syrië

Het boek laat je proeven van de verschillende ‘talen’ en stijlen van onze PEN-auteurs en neemt je mee op reis van Oostende en Parijs naar Algerije, Libanon en Syrië. Het sluitstuk van het boek is een prachtige tekst van PEN-erelid Ahmet Altan, die nog steeds in een Turkse gevangenis vast zit.

De auteurs die meewerkten aan dit project zijn: Haile Bizen, Fatena Al-Ghorra, Mario Paric, Ahmad Katlesh, Kaptue Blaise Fotso, Noufel Bouzeboudja, Nisma Alaklouk, Hosheng Ossi, Zeinab Charafeddine, Anouar Rachmani, Alhadi Agabeldour en Ahmet Altan.

Wilt u dit boek graag lezen?

Alle PEN-leden kregen Vaak heb ik geprobeerd geen zee te zijn als nieuwjaarscadeau toegestuurd. Wilt u dit boek ook graag lezen? Neem dan contact op met Natalie Ariën via natalie@penvlaanderen.be.

_________
(*) Het boek kwam tot stand na de oproep ‘Bij mijn venster: Schrijven in tijden van corona’ van het Herman Teirlinckhuis in 2020.